HTML

elemzés balról

Nevezettek szerepe a közelmúltban.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Gyurcsány, a baloldaliak és Hugyos Józsi

2010.02.03. 09:10 theofil

Szögezzük le: Gyurcsányt az elején meg lehetett enni.

A baloldalon oly régen vártunk már egy karakteres figurára, valakire akiben van élet, lendület aki a bágyadt közhelyeken való kérődzésen túl más dolgokra is képes.

Olybá tűnt, hogy Gy. személyében megtaláltuk az alkalmas személyiséget.

Olyan ez mint a szerelem, az ember álmait és vágyait rávetíti az alkalmasnak tűnő személyre aki aztán vagy tényleg olyan vagy nem annyira.

Az emberek álmokra és vágyakra szavaznak  -  mondotta volt Tölgyessy Péter -  én azóta sem hallottam ennél jobb,  találóbb jellemzését az államférfira és az ő pártjára kiéhezett lakosság lelkivilágának kifejezésére.

De nemcsak szavaznak a népek 'álmokra és vágyakra', maga a pártszimpátia és a vezető iránti érzetek is ugyenezt az idealisztikus lelkiállapotot tükrözik.

Ki ne tudná ezt pontosabban mint én, aki oly sokáig voltam MSZP szimpatizáns.

Tehát: Gyurcsány.

Meg lehetett enni. Én is megettem.

Ugorjunk most a 2006-os választás utáni időkre, amikor Gy. kétségtelenül megnyerte a pártjának a választást. Olyan eszközökkel amilyenekkel. Jött az öszödi  beszéd amiről most nem akarok értekezni, hanem csak az ő interpretációjáról.

Amely mindkét részról hamis volt. Gy. szerint "szenvedélyes igazságbeszédről" van szó, a jobboldal szerint a hazudozás  beismeréséről. Akkor is éreztem, hogy az egyik vélekedés sem helyes, de  -  gyülekeztek a Kossuth-téren a 'tiszták és az igazak' az  a bagázs amely magát  népnek tolta fel és amelyet a későbbiekben a Fidesz minden erejével támogatólag uszított.

Ta

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyurcsanyabaloldaliakeshugyosjozsi.blog.hu/api/trackback/id/tr641724682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klacus 2010.02.05. 08:01:16

Az öszödi beszéd, annak értelmezése, de inkább annak használata mutatta meg, hogy egy reménytelen országban élünk.

A jobb oldal idióta módon ragadott ki belőle szövegrészleteket, és úgy tálalta ahogy neki tetszett. Nyilván nehéz figyelmen kívül hagyni azt a közel két millió embert, aki a beszéden megütközött, és hazaárulásra gondolt, meg elcsalt választásra.

A bal oldali cinkos vigyor sem segített ezen. A beszédet 10 kritizálóból jó ha egy végighallgatta. és kb 20-ból egy aki többször is. A fő problémám nem a beszéddel van, nem annak tartalmával, nem is a nyelvi eszközeivel, hanem az utána történt illetve meg nem történt cselekményekkel. Így közel négy év távlatából az látható, hogy a feszültségeken kívűl sok eredménye nem lett. Tipikus magyar sajátosság, egy gyenge érv és ideológia mentén felépített torzó maradt, amit nehéz megmagyarázni, és még nehezebb mellette érvelni.

Azért nehéz, mert az érvek bonyolultak, és ezt nem szeretik az emberek. Senki sem szereti a túl hosszúra nyúló mesét. A tömegnek egyszerű megoldások, egyszerű képletek kellenek, és világos érvelések.

Nem várhatjuk el a széles tömegektől, politikai elemzések mentén hangolja finomra a világnézetét. Ha ez így lenne akkor egy pártnak sem lenne maradandó tábora.

Gyurcsány megmutatta, hogy hogyan lehet sikeresen a csúcsra jutni. De sajnos ismét kiderült, hogy vakok között félszemű a király. Ez sajnos nem is vezetett jóra. A háttérapaártus egyszerűen alkalmatlan volt ezt a helyzetet a helyén kezelni. Ezért is lett csúfos bukás, mind a beszéd, mind az azt követő politikai reformkísérlet.

theofil 2010.02.05. 10:23:51

Nahát, hogy valaki megtalálta a blogomat és még hozzá is szólt...!

Meg vagyok hatva.
Igaz a Töröknél ismerősek vagyunk, de akkor is szép volt tőled.

A fele lemaradt a blognak, úgylátszik elfogyaszottam a lehetséges karaktereket.

Node a lényegről.
A Vikipédiában megvan a beszéd szövege ha esetleg elhalványult volna.
Szerintem, Gyurcsány a saját felelősségét, a saját hitelvesztése miatti felelősségét hárítja át hisztérikus, olykor ordenárá hangnemben a saját pártjára.
Folytatom mindjárt, csak nem tudom itt hány karaktert enged a gép, nem akarom hogy lemaradjon itt is a fele.

theofil 2010.02.05. 10:29:44

Naszóval:
Gy.nek pontosan az ellenkezőjét kellett csinálnia a megnyert választás után mint amiról a kampányban regélt...
Meg azután ott van az áfa leengedése 25%-ról 20%-ra...minden épeszű közgazdász tiltakozott sikítozva....Gy. csak leengedte....ez nem szavakkal hanem cselekedettel elkövetett hazugság volt. (Tán ezt is az MSZP csinálta?!)
Az öszödi beszédben nincs szó egyes szám első személyben történt hazudozásról...Gy.végig királyi többesben fogalmaz...
Gy. gyáva, a saját felelősségétől hisztérikusan menekülő figura.
Erre én Mszp-szimpatizánsként csak jóval később ébredtem rá - a kossuth téri csőcselékkel szemben persze hogy az ember inkább Gy. oldalán állt érzelmileg.
süti beállítások módosítása